Egy serpenyőbe beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és fahéjat, majd felöntjük vízzel, és addig melegítjük hogy a cukor feloldódjon. A narancsot alaposan megmossuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután beletesszük a cukorszirupba, majd szép lassan kb. 10 percig pároljuk a narancsszeleteket, végül levesszük a tűzről, és teljesen kihűtjük. Közben többször átfordítotjuk a narancsszeleteket, hogy mindenhol érje a szirup.)
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is fedje, és belehelyezzük a kihűtött narancsszeletek, majd rácsorgatjuk a visszamaradt szirupot.
A keverőtálba beletesszük a barna cukrot, a vaníliás cukrot, hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, majd jó habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett, először egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a tejfölt, és simára keverjük. Ezután szintén állandó keverés mellett, először hozzákanalazzuk a fahéjjal összekevert darált diót, majd a sütőporral összekevert mandulalisztet is. Addig keverjük, míg egy sima masszát kapunk.
Végül a tortaformában lévő szirupos narancs tetejére egyenletesen rákanalazzuk a masszát. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 50-60 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk kb. 10 percig hűlni, majd egy tálcát helyezünk a tortaforma tetejére, és egy hirtelen mozdulattal átfordítjuk a tortát, majd így hűtjük ki teljesen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.