A tésztához a lisztet tálba szitáljuk és a kockára vágott vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk vele. Hozzáadjuk a cukrot és a tojást, csipet sót. Az egészet összegyúrjuk, míg összeáll a tészta. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 20 percig.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítva nyolc gerezdre vágjuk és meglocsoljuk frissen facsart citromlével.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Miután a tészta eleget pihent, enyhén lisztezett deszkán, 2-3 mm vastagra és kör alakúvá nyújtjuk, akkorára, hogy a piteforma oldalát is be tudjuk vele borítani. Óvatosan, a sodrófa segítségével beleügyeskedjük a formába és belesimítjuk, hogy ne maradjon alatta levegő és mindenhol egyformán takarja a formát.
Ha ezzel kész vagyunk, villával szurkáljuk meg, és tegyük be 8-10 percre az előmelegített sütőbe. Majd vegyük ki, és a felületén rendezzük el az almagerezdeket. (Én még egy marék mazsolát is szórtam melléjük, de ez elhagyható.) A sütőt ne zárjuk el!
A krémhez, tálba ütjük a két egész tojást és a tojássárgáját, hozzáadjuk a cukrot, vaníliát, fahéjat, a tejszínt és a Calvadost. Az egészet jól elkeverjük, és az előkészített, félig megsütött tésztára öntjük.
Tegyük vissza a sütőbe, és 45-50 perc alatt,süssük aranybarnára. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
A téli sütik egyik legfinomabb hozzávalója az alma, amiből sokféle finom desszertet készíthetünk, mint ez az egyszerű Normand almatorta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.