A fejes káposztát a külső levelek és a torzsa eltávolítása után vékony csíkokra metéljük vagy legyaluljuk, és hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott hagymát. Megöntözzük az ecettel és az olajjal, sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatva állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat.
Közben a csíkokra vágott vagy legyalult lila káposztát megöntözzük a lehetőleg frissen facsart narancslével és a borecettel. Sóval, borssal, 1 csipet cukorral ízesítjük, és ezt is állni hagyjuk kb. 1 óra hosszat. A kétféle salátát szükség szerint megfűszerezzük, majd röviddel fogyasztás előtt lazán összeforgatjuk.
A grillkolbászt aranybarnára sütjük, és a salátával együtt tálaljuk.
Megjegyzés
A nyári grillpartikra kipróbálhatod nyers káposztasalátával, amelyet 1 ek felkockázott baconnel vagy szalonnapörccel gazdagíthatsz.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.