A lisztet elvegyítjük némi sóval, majd krátert vájunk a közepébe. Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkevert 1 dl langyos vízben. Hozzáadjuk az olívaolajat, belekeverünk egy kis lisztet a halomból, és meleg helyen, letakarva felfuttatjuk kb. 20 perc alatt.
A grillkolbászokat parázson – vagy olajjal vékonyan kikent grillserpenyőben – nem túl sötét színűre sütjük.
A felfuttatott élesztőt a liszt halom közepébe öntjük, és összegyúrjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk kb. 20 percig.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A megtisztított, vékonyan felkarikázott póréhagymát forrásban levő sós vízben előfőzzük kb. 3 perc alatt. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a leszűrt, lecsepegtetett pórét, és botmixerrel pürésítjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, és ha túlságosan száraz, beledolgozunk még egy kis olívaolajat. Ezután kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt sütőtálba helyezzük, és körben a tál oldalához nyomkodjuk. Rámerjük a pürét, kirakjuk a kolbásszal, és az előmelegített sütőben készre sütjük kb. 25 perc alatt.
Megjegyzés
A grillkolbásszal készített lepény melegen és hidegen egyaránt finom vacsora vagy remek sörkorcsolya lesz.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.