Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A báránybordákról a húst lefejtjük úgy, hogy a csont egy nyelet „adjon” (a fölösleges húst apróra vágjuk és ragut vagy pörköltöt készítünk belőle). Az így kapott szeleteket megmossuk, bedörzsöljük a fokhagymával, és egy óra hosszán keresztül pihenni hagyjuk.
Elkészítés: Fehérmártást készítünk: a vajat kis edényben megolvasztunk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Öt percig főzzük, amíg a mártás sűrűségű lesz. Egy óra elteltével a húsról egy kendő segítségével eltávolítjuk a fokhagymadarabokat és sóval, kakukkfűvel bedörzsöljük. Felforrósítjuk az olajat, és kisütjük benne a bordákat. Konyhai papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és belemártjuk az elkészült mártásba, ügyelve arra, hogy a szósz kellően befedje azokat, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, bepanírozzuk, azaz megforgatjuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában. Forró olajban aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.