Olajos, sós vízben al dentére főzzük a penne tésztát. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk. A padlizsánt és a paradicsomot meghámozzuk, majd felkockázzuk.
A fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és lassú tűzön fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és az oregánót, megvárjuk, amíg a paradicsom levet enged, majd hozzáadjuk az Erős Pistát és a Piros Aranyat is. További 5-10 percig pároljuk.
Leszűrjük pennét, és egy hőálló tálba borítjuk, majd ráöntjük a szószt, és alaposan összekeverjük, hogy mindenhova jusson a padlizsános krémből.
A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, majd lefedve 180 fokon kb. 20 percig sütjük. Ezután fedő nélkül sütjük még pár percet, amíg a sajt aranybarnára sül.
Megjegyzés
A padlizsán párolása közben adagoljunk hozzá még olajat, ha szükséges , mert ez a zöldség nagyon be tudja szívni a zsiradékokat.
Ha a paradicsom nem enged elég levet, adhatunk hozzá még paradicsomszószt, levet vagy pürét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.