A paprikákat egy hőálló tálba tesszük, kevés olajjal meglocsoljuk és 200 fokos sütőben megsütjük. Sütés közben fordítunk rajta egyszer. Ezután egy nylon zacskóba tesszük, lezárjuk, majd 10 percig így hagyjuk.
Ha kissé lehűltek a paprikák, lehúzzuk a héját, eltávolítjuk a magokat és kikaparjuk a húsát. Hozzáadjuk a fokhagymát, 1-2 ek olajat, sózzuk, borsozzuk és botmixerrel pürésítjük.
A pörkölthöz a felkockázott hagymát 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a feldarabolt húst és kevés vizet aláöntve puhára főzzük.
Azután hozzákeverjük a paprikaszószt és összeforraljuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd főtt tésztával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.