A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadunk egy kevés lisztet (kb. 1-2 teáskanál), és rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, jól elkeverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Lassanként felöntjük 1-1,3 liter vízzel, majd ízlé szerint oregánóval, bazsalikommal és egy késhegynyi őrölt rozmaringgal ízesítjük. Ízlés szerint cukrozni is lehet, hogy se túl édes, se túl sós ne legyen.
Hozzáadjuk a kis kagylótésztát és egy kevés vékonyra vágott tv-paprikát, jó vékonykára vágva. Gyenge tűzön - míg a tészta is megfő - kevergetés mellett főzzük.
Kenyérpirítóban megpirítjuk a kenyérszeleteket, és kockára vagdossuk őket. Lereszeljük a sajtot, a tejfölben pedig elkeverjük a fokhagymakrémet (ízlés szerinti mennyiséget).
Mélytányérba merjük a paradicsomlevest, csepegtetünk bele a fokhagymás tejfölből (késsel szét is lehet húzogatni, így szép lesz a fehér minta a piros levesben), rászórunk a pirított kenyérkockákból, arra reszelt sajtot hintünk, és egy kevéske oregánóval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.