Olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát,majd rátesszük a zúzott fokhagymát, és az apró kockára vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és megdinszteljük. Egy teáskanál mézzel ízesítjük, meghintjük liszttel, majd hozzáadjuk a paradicsomot, illetve a kb. egy dl vizet, felforraljuk, egy-két percig pároljuk a gazdagon felaprított bazsalikom levéllel és forrón kínáljuk a fasírttal és a rozskenyérrel.
Egy tálba beletesszük a darált húst. A reszelő kisebb fokán lereszelejük a krumplit, majd kinyomkodjuk és hozzáadjuk a darált húsos masszához. A tojást feltörjük, és a darált húshoz öntjük.
Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, csomborral, apróra vágott petrezselyem és metélő hagymával. Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát így jobban összeérnek az ízek.
Sütés előtt vizes kézzel pogácsákat formázunk, és serpenyőben közepes lángon kisütjük. Oldalanként kb.5 percet sütjük. Amikor megsült, papírtörlőn leitatjuk az olajat. Melegen és hidegen is egyaránt finom.
Megjegyzés
Lecsó a javából, egy kicsit új ruhában, illetve a fasírozott is egy kicsit reformálva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.