A pásztorpite töltelékéhez egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
Megszórjuk liszttel, majd főzzük 1-2 percig. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az alaplevet, a Worchestershire-szószt és az oregánót. Ezután felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt répát, majd további 10 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk az összetört 2 ek vajat, a tejet és a lereszelt fokhagymát.
Kikenünk egy hőálló tálat a maradék vajjal, beleöntjük a húsos ragut, majd a tetejére simítjuk a burgonyát, és megszórjuk a sajttal. Végül készre sütjük 35 perc alatt a 190 fokra előmelegített sütőben.
Megjegyzés
Tudtad? Ez az egytálétel az angolok egyik kedvence, amelyet bárányhúsból is el lehet készíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.