A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, a felaprított paprikát, paradicsomot és csípős paprikát, és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
A maradék szalonnát kiolvasztjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.
Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a felkockázott burgonyát és a karikázott kolbászt, és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, a tarhonya és burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.
Ha nem bográcsban készítjük /vagy nincs elég nagy lábosunk/, csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg, és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel. Bográcsban elkészítve legfinomabb! Jó étvágyat kívánok!
A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.