A zsiradékot felforrósítjuk, és beletesszük a megsózott, megborsozott combokat. Pirosra sütjük, majd félretesszük és melegen tartjuk.
A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtiszított és lereszelt sárgarépát és a meghámozott és összevágott paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet. Felöntjük a borral és a paradicsomlével. Felforraljuk, majd belerakjuk az elősütött csirkecombokat, és kb. 15 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát, a bazsalikomot, a cukrot és a fahéjat. A végén megszórjuk felaprított bazsalikom és petrezselyemzöld keverékével.
A vizet felforraljuk a sóval, majd folyamatosan kevergetve fokozatosan hozzáadjuk a kukoricadarát. Kevergetve addig főzzük, amíg elválik az edénytől és amíg szép, sima, kissé kemény masszát kapunk. Formákba töltjük, és hagyjuk megdermedni. A csirkét a szósszal és a polentával tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom , pikáns, könnyű eledel, főleg ebben a nagy kánikulában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.