Tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben a vajat/margarint habosra keverjük a cukorral és egyenként beledolgozzuk az egész tojásokat és a 2 tojás sárgáját. Hozzáadjuk a tejfölt, a felfuttatott élesztőt, sót, valamint az átszitált lisztet.
Mindezt összeállítjuk, majd rugalmas tésztává gyúrjuk (lehetséges, hogy az összeállításhoz szükséges még tejföl), és duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy kisebb, meg egy nagyobb virágformáju szaggatóval kivágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, pihentetjük 15 percet és a felvert tojással megkenjük a fánkok tetejét. Előmelegített (180 fok) sütőben 35-40 perc alatt - a fánkok tetejét többször megkenve -, készre sütjük.
Tálaljuk eper vagy áfonya joghurttal, de tejhabbal-vagy pudinggal, gyümölcsmártással is finom. A fánkok tetejére csurgathatunk csoki öntetet.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 16 db nagyobb méretű fánkhoz elegendő
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.