A pizzaport vagy kenyérlisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, hozzáöntjük a szárított élesztőt is, és robotgéppel elkeverjük, miközben a vizet is apránként hozzáadjuk. Végül beleforgatjuk a szőlőmagolajat is. Letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk, és kb. 32 db kört szúrunk ki belőle úgy, hogy a tészta elfogyjon a végére. A körök közepébe teáskanálnyi sűrített paradicsomot teszünk, amit előzőleg bazsalikommal és oregánóval ízesítettünk. Mindbe teszünk egy karika kolbászt vagy virslit és egy kis darab sajtot.
A megtöltött tésztát gombócokká formáljuk pont úgy, mintha szilvás gombócot készítenék. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük mindet karácsonyfa alakban. A tetejüket megkenjük tojással, és hideg sütőbe toljuk, majd 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, ízlés szerinti zöld fűszerekkel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Ahol vannak apró gyerekek, és gluténmntes diétára kényszerülnek, biztosan élvezni fogják az adventi időszakban ezt a pizzát.
Elképzelhető, hogy egy minimális víz kell még hozzá, de a tésztának semmiképp sem szabad ragacsosnak lennie.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.