A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A krumplit, a lilahagymát, a paradicsomot cikkekre, a póréhagymát karikákra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A tojást feltörjük és szétválasztjuk.
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra. A tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a krumplikat, megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint, és meglocsoljuk olívaolajjal. A sütőbe rakjuk 15 percre.
Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük a vajat. Hozzáadjuk a póréhagymát és egy kevés vizet, és 3-4 percig pároljuk. Ha kész, a mélyhűtőbe rakjuk, hogy pár perc alatt kihűljön.
Egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a mustár felét, egy evőkanálnyi olívaolajat, egy kis sót és borsot. Ha kész, hűtőbe tesszük.
Egy keverőtálban masszává keverjük a sajtot, a lehűlt póréhagymát, a tojássárgáját, a mustár és a fehérmorzsa felét. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
A krumplit kivesszük a sütőből, és az egyik oldalára toljuk azokat. Mellérakjuk a paradicsomot és a lilahagymát, és visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre. Addig sütjük, amíg a krumpli barna és ropogós nem lesz.
A maradék fehérmorzsát egy tányérba öntjük. Vizes kézzel a masszából pogácsákat formázunk, megkenjük a tojásfehérjével, majd beleforgatjuk a fehérmorzsába úgy, hogy mindenhol betakarja a pogácsát.
Olívaolajat hevítünk egy serpenyőben. Ha forró, beletesszük a pogácsákat, és közepes lángon kb. 5 percig sütjük mindkét oldalukat, amíg barna és ropogós nem lesz.
A sajtpogácsákat a sült zöldségekkel és steak burgonyával tálaljuk. Mellé kínáljuk a mustáros szószt. Jó étvágyat!
A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.