A 4 darab közepes méretű burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és burgonyanyomóval vagy villával áttörjük. Az egynegyedét (nagyjából 1 evőkanálnyi mennyiséget) a tésztához adjuk, a többi a túrós töltelékbe kerül.
A túrós lepény tésztájához a lisztet tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, a tojást, a cukrot és az 1 evőkanálnyi főtt krumplit. Alaposan összekeverjük, egyneműre gyúrjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük margarinnal, majd belenyomkodjuk a tésztát. 15 perc alatt elősütjük.
Amíg sül a lepénytészta, elkészítjük a kaprós-túrós tölteléket. Ehhez a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Egy másik tálba öntjük a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a tojássárgákat, az kissé összevágott kaprot, a maradék főtt krumplit és a reszelt citromhéjat. Sózzuk és alaposan összekeverjük. Ekkor adjuk hozzá a mazsolát, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
Az elősütött tésztára kanalazzuk a laza túrós tölteléket. Egyenletesen elsimítjuk rajta, majd visszatesszük a sütőbe, és további 35-40 percig sütjük.
Az elkészült puha kapros-túrós lepényt kockákra vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.