A félbevágott kenyeret bő hideg vízben áztatjuk kb. 15 percig. Ezután leöntjük róla a vizet, és szétnyomkodjuk.
A megtisztított belsőséget sós vízben főzzük 5-10 percig, majd leszűrjük és kávészem nagyságú darabokra vagdaljuk.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük a darált húst. Közepes tűzön, időnként megkeverve morzsalékosra pirítjuk. A rögök ne legyenek nagyobbak, mint egy pisztáciamag.
Egy nagy tálban kézzel összekeverjük a szétnyomkodott kenyeret, a májat, a darált húst, az angolzellert, a hagymát, a petrezselymet, a tojást, a mazsolát, a parmezánt, valamint a diót, fenyőmagot és gesztenyét. A rozmaringot, az oregánót, a kakukkfüvet, a szétmorzsolt babérlevelet és a szárnyas fűszerkeveréket elvegyítjük a sóval és a borssal, majd kézzel a húsos masszába dolgozzuk. Megkóstoljuk, és szükség esetén megsózzuk. Felhasználásig lefedve tároljuk a hűtőben.
Megjegyzés
Az összetett és munkaigényes receptet Marilyn Monroe kézírásos feljegyzése alapján közölte a The New York Times, miután gasztronómus szakértője kipróbálta azt a valóságban.
Az így kapott kb. 20 csészényi mennyiség elegendő egy nagy pulyka, vagy 2-3 liba, vagy 8 csirke megtöltéséhez.
A felét külön megsütheted köretnek. Halmozd a masszát egy kb. 23 cm-es formába, simítsd el a tetejét, és süsd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát, amíg a teteje kissé barnásra pirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.