A gombák szárait kitörjük. A kalapojat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe, üregükkel felfelé egymás mellé fektetjük őket.
A darált pulykacombot és füstölt szalonnát összekeverjük a darabokra aprított szárakkal. Sóval, borssal, kakukkfűvel, finomra aprított petrezselyemmel és a fokhagymakrémmel ízesítjük. Végük összedolgozzuk a tojással.
A masszát 12 egyforma kis gombócra osztjuk, és megtöltjük vele a gombákat. A tetejükre reszelt sajtot szórunk, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, majd a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne. A felkockázott paradicsomot a levével együtt beletesszük, és felforraljuk. Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikommal és metélőhagymával fűszerezzük. (Ha túl savanykás, 1 kiskanál cukorral tompíthatunk az ízén.)
Tálaláskor a gombákat tányérra szedjük, és körbelocsoljuk a forró mártással. Friss péksüteménnyel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.