A megmosott és szárazra törölt combfiléből 8 darabot levágunk és kiklopfolunk. A maradék húst késes robotgépbe tesszük 3 dkg vajjal és a petrezselyemmel, majd pépesre aprítjuk. Megkenjük vele a hússzeleteket, felgöngyöljük és fogpiszkálóval rögzítjük.
A szalonnát felkockázzuk. Egy magas falú serpenyőben (amit a sütőbe is be lehet tenni) 2 ek olajon kicsit megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A helyére a hústekercseket tesszük, és minden oldalát körbepirítjuk. Kivesszük belőlük a fogpiszkálót, és melegen tartjuk.
Ismét a serpenyőbe tesszük a szalonnát, rádobjuk a nagyobb kockára vágott hagymát, és ráöntünk 3 ek olajat. Kicsit kevergetjük, majd hozzátesszük a rozmaringágat és a babérlevelet. Ráöntjük a sört, és pár percig forraljuk. Ekkor visszatesszük a hústekercseket és felöntjük annyi levessel, hogy félig ellepje. Megborsozzuk, és a sütőbe toljuk kb. 3/4 órára, amíg megpuhulnak. Közben, ha elfő a lé, a húslevessel pótoljuk.
Negyed órával a sütés vége előtt hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott májat. Amikor puha a hús és a szaft félig lepi el, kivesszük a sütőből, és takaréklángra tesszük. 1 dl vízben feloldunk 1 ek étkezési keményítőt, és besűrítjük vele a mártást.
A körethez fél cm vastagra vágjuk a karalábét, és sós vízben majdnem puhára főzzük. Az almát meghámozzuk, szintén fél cm vastagra karikázzuk, a magját kiszedjük. Mindig egy kevés olajat aláöntve egy serpenyőben megsütjük az almaszeleteket. Egy 20x30 cm-es jénait kivajazunk, belesorakoztatjuk a karalábé- és almaszeleteket. A tejfölt kikeverjük a sajtkrémmel, a reszelt füstölt sajttal, a köménnyel, a tojássárgával, és megsózzuk, megborsozzuk. Rákenjük a zöldségek tetejére, és 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, míg megpirul a teteje.
Tálaláskor először a rakott karalábéból vágunk egy kis adagot, köré sorakoztatunk a hústekercsekből, és mellé kanalazunk a szószból.
Megjegyzés
Cukorbeteg nagymamámnak készítettem (szegény azóta már nincs velünk), de ebből szinte büntetlenül ehetett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.