Egy mélyebb keverőtálba tesszük az 5 db tojássárgáját és az egy darab egész tojást. Ezt a sóval és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódavizet. Ezután a lisztet keverjük hozzá és végül adjuk hozzá a tejet és az olajat. Az így elkészült tésztát palacsintasütőben kisütjük..
A túrót egy mélyebb keverőtálba tesszük, és villával összetörjük. Ezután belekeverjük a citromlevet, a vaníliaaromát, a tejet, a tojásokat és végül a cukrot. Ezt rövid ideigpihentetjük, hogy a cukor teljesen elolvadjon benne, majd megtöltjük vele a 16 db palacsintát.
Az egyszerűen feltekert palacsintákat egy sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük úgy,hogy csiga-alakzatban a forma szélétől kezdve befelé haladunk. A 22 cm-es forma kitöltéséhez 8 db palacsinta elegendő, így két szintet tudunk a megtöltött palacsintákból felhalmozni. Amint leraktuk az első réteget, azt bőven megkenjük baracklekvárral. Erre tesszük a második réteget majd ezt is megkenjük a lekvárral, de arra figyeljünk, hogy körülbelül 2 evőkanálnyi maradjon ki a lekvárból a díszítéshez. Az így elkészült tortaalapot 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük.
Míg a torta sül addig elkészítjük a habot. A tojásfehérjéket a porcukorral, a citromlével és a sóval egy gépi habverő segítségével kemény habbá verjük. Ezt a habot a megsült torta tetejére kanalazzuk és kissé elegyengetjük, majd egy kanál segítségével a maradék lekvárból csepegtetünk a tetejére. A cseppeket egy hurkapálcával körkörösen széthúzzuk, hogy szép mintás legyen. A sütési hőfokot 100 °C-ra csökkentjük és a habot körülbelül 45 perc alatt rásütjük a tortára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.