A tésztához a müzlit, a lencsét, a lenmagot, a szódabikarbónát, a sót és a tojást egy tálba tesszük. A joghurtot, az olajat és a mazsolát turmixgépben mixeljük, majd a többihez adjuk, és alaposan elkeverjük, majd 1 órán át pihentetjük.
A töltelékhez a banánt, a mazsolát és a zabpelyhet összeturmixoljuk, majd a fahéjas reszelt almához adjuk, és alaposan összedolgozzuk.
A tészta, az 1óra elteltével sűrűbb lett. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a felét belenyomkodjuk. (Kicsit nehéz a sűrűsége miatt, de mivel a töltelék ad majd neki elég nedvességet, inkább dolgozzunk vele kicsit, és próbáljunk nem vizet adni hozzá, csak azért, hogy könnyebb legyen elkenni.) Simára egyengetjük, majd betesszük sülni 180 fokos sütőbe, 12 percre.
Ezután kivesszük a sütőből, rákenjük a tölteléket, majd visszatesszük, de egyelőre a kikapcsolt, de még meleg sütőbe, 15 percre, majd kivesszük, és óvatosan, apró mozsákban rátesszük a töltelék tetejére a maradék tésztát, szépen egyenletesen eloszlatva, majd egy kanál segítségével lenyomkodjuk, lepréseljük, hogy sűrű, tömör legyen a végeredmény. A legvégén egy tojássárgáját is rákenjük, és mandulapellyel megszórjuk- de ez akár el is maradhat.
Visszakapcsoljuk a sütőt, és még 15 percig sütjük, 180 fokon - amikor a tojás és a mandula barnulni kezdett a tetején, kivesszük, kifordítjuk a tepsiből, és egy rácson hagyjuk kihűlni, majd utána szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.