A dinnyét felkockázzuk, majd a cukorral együtt felfőzzük, hozzáadjuk a citrom levét, belekaparjuk a vaníliamagokat és beledobjuk a babérlevelet – ez kellemes fűszeres ízt ad a dzsemnek.
Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a dinnye szétfő és a dzsem besűrűsödik. A babérlevelet eltávolítjuk belőle, miután elkészült. Ezalatt alaposan megtisztítunk 2 kisebb üveget, és a forró dzsemet belekanalazzuk.
A málnát leöblítjük, majd a cukorral megszórva közepes lángon felfőzzük, folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödött, a már kissé megszilárdult fűszeres dinnyedzsemre kanalazzuk. (Ha szeretnénk tartósítani, késhegynyi nátrium-benzoáttal szórjuk meg a tetejét, és szorosan zárjuk le. Szárazgőzben hagyjuk kihűlni.)
Megjegyzés
A mennyiséget természetesen növelhetjük is.
Nyári reggelik remek kiegészítője lesz.
Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.