Az aprított fokhagymát és a rozmaringleveleket elkeverjük sóval és frissen őrölt borssal. A karajt megforgatjuk a fűszerkeverékben, majd kötözőspárgával rögzítjük. Rászorjuk a maradék fűszerkeveréket.
Serpenyőben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olajat, felforrósítjuk, és a húst körben átpirítjuk. Ezután áthelyezzük a húst a római tálba, és ráöntjük a fűszeres olajat. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 50-60 percig sütjük.
Félidőben hozzáadjuk a sós-rozmaringos, vízben főtt burgonyagerezdeket, és együtt piritjuk. Sütés közben locsolgatjuk a pecsenyelével. Amikor elkészült, 10 percig pihentetjük.
Ezután a tálból kivesszük a húst, szeletekre vágjuk, és visszatesszük a tálba, amelyben tálaljuk. Friss rozmaringgal és annak a virágával dísztítjük.
Megjegyzés
Köretnek kínálhatunk zöldséges rizst is. Friss rozmaring helyett szárítottat is használhatunk. A rozmaring cserépben is nevelhető kültéren vagy beltéren egyaránt. Nálam most novemberben is virágzik az egyik fajta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.