Egy 2 literes tálat kiöblítünk hideg vízzel és kibéleljük műanyag fóliával. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.
Kemény habbá verjük a tejszínt, hideg helyre tesszük.
A tejet és a kukoricacsíra olajat összefőzzük a kristálycukorral.
A tojássárgákat kikeverjük 1 dl meleg tejjel, hozzáöntjük a maradék tejet és gyenge tűz felett addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kinyomkodjuk a zselatinlapokat, és összekeverjük a két masszát. A krémet hűlésig kevergetjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, a mascarponét és a rumot, végül hozzáadjuk a tejszínhabot.
A rumos marinád elkészítéséhez összeforraljuk a vizet a kristálycukorral, beletesszük a rumot, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a piskótákat röviden belemártjuk a folyadékba.
A tálba felváltva lerakjuk a piskótákat a krémmel, 4x ismételjük a rétegeket, és krémmel lezárjuk le a folyamatot. 10 órára hűtőbe tesszük.
Kiborítjuk egy lapos tálra, lehúzzuk a fóliát, és a tortát vékonyan bekenjük a maradék tejszínhabbal. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és piskóta darabokkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.