A darált csirkehúst megsózzuk, megborsozzuk, és összegyúrjuk.
A töltelékhez a lereszelt sajtot a vajjal, a tojássárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összekeverjük. Kb. 30 db gombócot készítünk a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
A húsgolyót lelapítjuk, és a közepébe helyezzük a sajtos tölteléket. Kb. 4 cm átmérőjű golyókat formázunk belőlük, majd a szokásos módon bepanírozzuk.
Az olajat egy kisebb edénybe öntjük (hogy a golyók úszni tudjanak, így egyenletesebben sülnek), felhevítjük, és lassú tűzön kisütjük benne a golyókat. Konyhai papírtörlőre szedjük, ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Megjegyzés
Célszerűbb zacskóban panírozni. Az egyik zacskóba lisztet, a másikba zsemlemorzsát teszünk, és a tojást is inkább egy kisebb, de mélyebb edényben verjük fel. A zacskóba egyszerre több darabot is teszünk, összefogjuk a zacskó száját úgy, hogy sok levegő maradjon benne, és egy kicsit összeforgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.