A tésztához a lisztet összedolgozzuk a felkockázott, puha vajjal, a tejjel, a tojással, a porcukorral és 1 csipet sóval. Folpakba csomagoljuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A cukrot világos színűre karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a meghámozott, finomra reszelt lila hagymát, felöntjük a borral, és felforraljuk. Azután közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zöldség megpuhul, az alkohol pedig elpárolog. Végül lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni a keveréket.
A töltelékhez tálba reszeljük a parmezánt, rámorzsoljuk a kecskesajtot, hozzadjuk a tojásokat, a tejet, ízlés szerint sót és borsot, valamint a kakukkfű lecsipkedett leveleit.
Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtjuk, majd egy kivajazott piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket levágjuk. Az alját villával megszurkáljuk, egy darab sütőpapírt ráteszünk, rászórjuk a szárazbabot, és a 190 fokos sütőben 30 percig sütjük. Azután a babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és elosztjuk a tésztán a karamellizált lila hagymát. A sajtos keveréket rásimítjuk, és további 25-30 percig sütjük. Kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.