A sáfrányt beáztatjuk 1 evőkanál vízbe, legalább 10 percre. Egy edényt közepes lángon felmelegítünk, majd beletesszük a ghít és a sárgarépát. Folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzzük, amíg a répa illatos és enyhén barnás színű lesz.
Fokozatosan adagolva hozzáadjuk a tejet, közben folyamatosan kevergetjük. Ezután a beáztatott sáfrányt, a cukrot, a kardamomot és a mandulát is hozzáadjuk.
Alacsony lángon, fedő nélkül kb. 12-15 percig főzzük, amíg az összes folyadék elpárolog. Közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne ragadjon össze. Melegen tálaljuk.
Megjegyzés
A halava általában egy búzadarából készült indiai édesség, amiről az ájurvéda azt tartja, hogy forrón fogyasztva a kezdődő megfázást is elmulasztja. Ez a recept sárgarépából készül - így pl. gluténmentes diétába is jól beilleszthető. Ezzel a fűszerezéssel biztosított mindhárom ájurvédikus dósa kiegyensúlyozása. Kapha testtípusok ezt mértékkel fogyasszák, és a kapha alkat esetén inkább kecsketejjel készítve javasolt.
Kis étkezéseknél desszertnek tudod tálalni, fejenként 1/4 csészényi mennyiséget.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.