A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben félkeményre kifőzzük, majd leszűrjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal.
A hagymát felkarikázzuk, a gombát és a paprikát felszeleteljük, a sonkát apró kockákra vágjuk, a bazsalikomlevél felét nagyobb darabokra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, a hagymát megpároljuk rajta, majd rádobjuk a sonkát és a gombát, és együtt tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 1 dl tejfölt ráöntünk a sonkára, és jól összeforraljuk. Belekeverünk 1 darab nyers tojást és a bazsalikom felét.
A megfőtt tészta felét beleszedjük a sütőtálba, majd ráöntjük a fűszeres sonkát, elsimítjuk, és befedjük a tészta másik felével. A tetejére ráhalmozzuk a maradék tejfölt, amit kikeverünk egy nyers tojással, és 1 teáskanál olajjal. Belekeverjük a megmaradt felaprított bazsalikomot, elsimítjuk a sonkás tészta tetején, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
Egy remek rakott sonkás tészta készült újra gondolva ,mert újítottam az alapanyagokkal,pl a gombával,bazsalikommal.Egy teljesen új ízvilág tárul elénk. A sonka a húsvéti maradék sonkából van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.