A gombát gondosan letisztogatjuk, majd apróra kockázzuk. A hagymát és a szalonnát is kockákra vágjuk. A petrezselymet finomra aprítjuk.
A felhevített vajon kiolvasztjuk a szalonnát, majd a zsiradékban megpirítjuk a hagymát és a gombát. (Ügyeljünk, hogy ne barnuljanak meg!) Felöntjük a sörrel, beleforgatjuk a petrezselymet, és hozzákeverjük a tejfölt. Megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 5 percig főzzük.
Közben a leveles tésztát kigöngyöljük. A levest adagonként tűzálló csészékbe vagy tálkákba merjük, és a peremüket ecset segítségével megkenjük az elkevert tojássárgájával.
A tésztából a csészék átmérőjénél valamivel nagyobb korongokat vágunk ki. Ezeket a csészék szájára tapasztjuk, megkenjük a maradék tojássárgájával, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Recept és fotó: Bayerischer Brauerbund e. V., bayrisch-bier.de
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.