A puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval, és ízlés szerint őrölt borssal.
Ezután egyesével hozzákeverjük a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk.
Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és összekeverjük, összegyúrjuk a tésztát. Ezután legalább egy órára hideg helyre tesszük, vagy a hűtőbe. (Ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt hozzákeverünk.)
A tésztából nagyobb diónyi golyókat formázunk, majd ízlés szerint meghempergetjük szezámmagba. (Meghempergethetjük még pl. köménymagba, vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztbe is.)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól távolabb, ráhelyezzük a golyókat.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra süssük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Az elkészült pöffeteg tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.