A meghámozott kolbászt felvágjuk kockákra, és azokat száraz, forró serpenyőben pirítjuk 5 percig, majd mindet átszedjük egy tálba. Felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a felengedett tintahalat vagy tenger gyümölcseit, és néhány perc alatt aranyszínűre sütjük. Végül ezt is átszedjük a tálba.
Felforrósítjuk a megmaradt olívaolajat, és üvegesre sütjük rajta a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott paprikákat, továbbá a meghámozott, átnyomott fokhagymát, és további 5 percig együtt pirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, és kissé lepirítjuk. Azután a leszűrt csicseriborsót beleforgatjuk, az alaplével felöntjük, és közepes lángon, lefedve 8-10 percig főzzük. Végül ízlés szerint megsózzuk.
A spagettit forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, a csomagolásán megadott utasítás szerint. A raguhoz keverjük a kolbászkockákat és tintahalat vagy tenger gyümölcseit, végül a leszűrt, tányérokba halmozott tésztára kanalazzuk. A finomra vágott petrezselyemmel, továbbá a citrom lereszelt héjával megszórva és a felkarikázott gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.