A spárgát megmossuk, majd a fehér sípokat a csúcs alatt 2 cm-rel kezdve, a zöldeket pedig az alsó harmadukon meghámozzuk. A fás végeket levágjuk.
Egy nagy fazékban bőven vizet forralunk az 1 ek sóval, a cukorral, a citromlével és a vajjal együtt. Beledobjuk a fehér spárgát és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöld spárgát, és további kb. 8 percig főzzük. Ezután a sípokat áttesszük egy tál jéghideg vízbe, majd jól lecsepegtetjük. A főzőlét megőrizzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy kevés főzőlében feloldjuk. Végül hozzáöntünk 5 dl főzőlét, jól elkeverjük és enyhén megsózzuk.
A spárgasípokat színek szerint váltogatva lerakjuk egy folpakkal kibélelt hosszúkás formába. Legfelülre tetszetősen elrendezett snidlingszálakat fektetünk. Végül az egészet leöntjük a zselatinos lével, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni néhány óra alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.