A megtisztított csirkecombokat bedörzsöljük a lereszelt fokhagyma és egy kevés só keverékével, majd a hűtőbe rakjuk 30 percre.
Ezután a húsokat egy olajjal kikent sütőtálba tesszük, lefedjük alufóliával, és a 200 fokos sütőbe toljuk 40-50 percre. Ezután eltávolítjuk az alufóliát, és tovább sütjük a combokat addig, amíg szép aranyszínűek nem lesznek. Közben időnként megfordítjuk őket.
A mártáshoz a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon. Ráreszeljük a fokhagymát, és felöntjük a paradicsompürével. Kevés sóval, 1 csipet cukorral, valamint a csilipehellyel ízesítjük, és kis lángon 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a kevés vízzel simára kevert kukoricakeményítőt, és kissé besűrítjük vele a mártást.
A túrógombócokhoz simára keverjük az áttört túrót a tojássárgájákkal, a parmezánnal és a felaprított zöldfűszerekkel. Apránként annyi búzadarát adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk.
Nedves kézzel 8 db gombócot formázunk belőle, és lobogó, sós vízben kifőzzük azokat. Ezekkel, valamint a paradicsommártással tálaljuk a sült csirkecombokat. Néhány bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.