A fokhagymafejet alufóliába csomagoljuk a 1/2 ek olívaolajjal és 1 nagy csipet sóval. A paprikákat megmossuk, tepsibe tesszük, majd meglocsoljuk őket 1 ek olívaolajjal. Mellétesszük a fokhagymát is. Az egészet 230 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Meghámozzuk a sült zöldségeket, a paprikát kimagozzuk. Felforrósítjuk a megmaradt olívaolajat, majd megfonnyassztjuk rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, a paprikát, a fokhagymát és az alaplét. Megsózzuk, és a levest kb. 20 percig főzzük.
Félreteszünk egy kevés bazsalikomot a díszítéshez, a többit a leveshez adjuk, majd pürésítjük az egészet botmixerrel. Végül ecettel ízesítjük, és a maradék, felcsíkozott bazsalikommal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.