A turbolyás olajhoz botmixerrel minden hozzávalót pürésítünk.
Szarvassonkás falatkákhoz egy keverőtálban elkeverjük a turbolyás olajjal a paradicsomokat és a salátaleveleket. A kenyeret vékonyan megkenjük vajjal, ráhelyezzük a kaporleveleket, majd a sonkákat és meglocsoljuk még egy kanálnyi turbolyás olajjal, megszórjuk aszalt meggyel és a paradicsommal. Salátalevelekkel tálaljuk.
Őseink első füstölt húsukat szinte bizonyos, hogy szarvasfélék combjából kanyarintották. A legjobb sonkák a 4-5 éves gemenci szarvastehénből készülnek. Ezeket a vértelenített, kiáztatott combokat 15-18 napig páclében kell érleljük 8-10 °C körüli helyiségben. A pácból kivett húst egy napig szárazon tartjuk, majd 3-5 napig folyamatosan hideg bükkfafüstben tartjuk, végül fahamuban megforgatva eltesszük pihenni. Vékony szeletei szinte kínálják, etetik magukat. Recept/Fotó: Vida József - Segal Viktor: Sercegés és erdőzúgás erdei gasztrokalandkönyv.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.