A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 22-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és az alját meghintjük liszttel.
Egy nagy tálban a ricottát elkeverjük az olívaolajjal, a cukorral és a citromhéjjal, majd egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával, valamint a sóval, majd a ricottás keverékbe forgatjuk. A masszát simára dolgozzuk, az előkészített formába simítjuk, és az előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
Közben a megmosott, lecsepegtetett szilvát kimagozzuk, és egy tiszta tálban összeforgatjuk a mézzel. A szikkadt tésztát kivesszük a sütőből. Elrendezzük rajta a fél szilvákat, majd változatlan hőfokon aranyszínűre sütjük 30-40 perc alatt. Végül a sütőből kivéve hűlni hagyjuk 15 percig, mielőtt megszórjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.