A megmosott szőlőt leszemezzük és leszárítjuk, szükség esetén a félbevágott szemekből a magokat kipiszkáljuk. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a porcukorral. Egymás után beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, a tejfölt, a diót vagy a mandulát, a fahéjat és a likőrt. Végül beleforgatjuk a tojások fehérjéből és a cukorból vert kemény habot.
A rétestésztát kivesszük a csomagolásból. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az egyik réteslapot konyharuhán kigöngyöljük, megkenjük olvasztott vajjal, és ráhelyezzük a másik lapot. A felület 2/3-át megkenjük a töltelékkel és megszórjuk a szőlővel, majd kétoldalt ráhajtjuk a tésztaszéleket. A rétest a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, átemeljük egy vajjal megkent vagy sütőpapírral leterített tepsibe, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 30 percig.
Közben a sodóhoz a tejet csomómentesre keverjük a cukorral, a borral és a pudingporral, majd gyenge tűzön, állandóan kevergetve sűrűbbre főzzük. Külön tálaljuk a felszeletelt réteshez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.