A szilvát megtisztítjuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy közepes méretű tepsit (26x35 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A sütőport elkeverjük a liszttel és a fahéjjal. A tojásokat a cukorral, elektromos habverővel jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt és az olajat, végül beleszórjuk a lisztes keveréket, és alaposan összeforgatjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát. A fél szilva szemeket (vágott felével fölfelé) sorban a masszába nyomkodjuk.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Fahéjas nyírfaporcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Laktózmentes diétába beilleszthető. Kezdő háziasszonyok is bátran nekiállhatnak, könnyű, egyszerű sütemény. Szilva helyett más gyümölccsel is elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.