A spagetti tésztát sós vízben kifőzzük. Amikor elkészült, 1 deci főzővizet félreteszünk belőle. Miközben fő a tészta, elkészítjük a mártást.
A szeletekre vágott fokhagymát egy serpenyőben nagyjából 2 perc alatt olívaolajon megpirítjuk.
A tonhalkonzervekről leöntjük az olajat, majd ráöntjük a pirított fokhagymára. 2-3 perc pirítás után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az oregánóval, felöntjük a passzírozott paradicsommal is. Elkeverjük, 3-4 percig forraljuk.
A paradicsomos alaphoz öntjük a tészta félretett főzővizét, majd miután újra felforrt a szósz, beletesszük a kifőtt tésztát is.
Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, aztán alaposan összekeverjük a tonhalas alappal. Végül elzárjuk a gázt, tálalásnál pedig ízlés szerint megszórjuk egy kevés parmezánnal.
Nézd meg videón is, hogyan készül a tonhalas tészta paradicsomosan:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.