A datolyát kis kockákra vágjuk. Ezután összekeverjük a keményítővel, a liszttel, a sütőporral, az őrölt mandulával, és citromhéjjal.
A tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A fehérjékből a sóval kemény habot verünk. A sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citromlevet, aztán a lisztes mandulás datolyás keveréket beledolgozzuk.
A habot óvatosan a krémbe forgatjuk úgy, hogy össze ne törjön. A masszát a sütőpapírral bélelt formába töltjük és a sütő középső szintjén 20 perc alatt, (tűpróbáig) megsütjük.
Ha elkészült, a tortát kiemeljük a formából, aztán rövid ideig hűlni hagyjuk és áttesszük egy tálra. Mindeközben összekeverjük a maradék citromlevet a mézzel. Villával megszurkáljuk a torta tetejét, majd megkenjük a mézes keverékkel, és azonnal megszórjuk az aprított pisztáciával. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Megjegyzés
A datolyához jól illik az üdítő narancs- vagy citromsörbet. Italnak mentateát kínáljunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.