A töltelékhez a zabpelyhet elkeverjük joghurttal, majd félretesszük, hogy megpuhuljon.
A tésztához a tojást felütjük egy nagyobb tálban, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a joghurtot és a sót, majd csomómentesre keverjük. A lisztet összekeverjük az élesztővel, és apránként a keverékhez adjuk. Alaposan átgyúrjuk, majd lisztezett nyújtódeszkán henger alakúra formázzuk.
A megpuhult zabpehelyhez hozzáadjuk a túrót, a nyírfacukrot, a citrom reszelt héját és a rumaromát.
A tésztát tíz részre osztjuk, és köröket formázunk mindből. Bevagdaljuk őket négy helyen, és megtöltjük a töltelékkel, majd felhajtogatjuk az oldalait.
180 fokra előmelegített sütőben barnára sütjük a batyukat. Jó étvágyat!
Megjegyzés
A recept a program 2. és 3. szakaszában fogyasztható.
Ha esetleg nem jól osztottuk el a töltelékünket, akkor pótolhatjuk almával is (egy almát felvágunk, elkeverjük fahéjas cukorral, és ezzel töltjük meg a batyuinkat, nagyon finom így is).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.