- Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
- Egy tálba rakjuk a lisztet, a felfutott élesztőt, a tejfölt, a puha margarint, a tojások sárgáját, a vegetát és a sót. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen,letakarva konyharuhával, a duplájára kelesztjük.
- A újhagymát mosás után, lecsöpögtetjük és a zöld részét apró darabokra vágjuk. 5 dkg margarint felolvasztunk.
- Miután megkelt tészta téglalap alakúra nyújtjuk, majd vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk az apró újhagymával egyenletesen.
- A tésztát 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
- Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük. Ezután ismét nyújtjuk,margarinnal kenjük, a fent említett módon hajtogatjuk, majd újabb 20 perc pihentetés.
- Kb. másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel berácsozzuk és egy lisztbe mártott, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb és szilikon ecset segítségével, lekenjük egy egész, felvert tojással. 170 fokon 18-20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Még több pogácsa recept >>>