Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.
Egy tálba rakjuk a lisztet, a felfutott élesztőt, a tejfölt, a puha margarint, a tojások sárgáját, a vegetát és a sót. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen,letakarva konyharuhával, a duplájára kelesztjük.
A újhagymát mosás után, lecsöpögtetjük és a zöld részét apró darabokra vágjuk. 5 dkg margarint felolvasztunk.
Miután megkelt tészta téglalap alakúra nyújtjuk, majd vékonyan lekenjük olvasztott margarinnal és megszórjuk az apró újhagymával egyenletesen.
A tésztát 3 vízszintes sávra osztjuk. A felső sávot a közepére, lefelé hajtjuk, az alsó sávot alulról felfelé haladva ráhajtjuk. Az így kapott sáv mindkét végét, balról és jobbról is középre hajtjuk.
Konyharuhával letakarva 20 percet pihentetjük. Ezután ismét nyújtjuk,margarinnal kenjük, a fent említett módon hajtogatjuk, majd újabb 20 perc pihentetés.
Kb. másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel berácsozzuk és egy lisztbe mártott, kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk egymástól kicsit távolabb és szilikon ecset segítségével, lekenjük egy egész, felvert tojással. 170 fokon 18-20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.