A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját egy nagyobb tálba téve a cukorral fehéredésig habosra verjük, majd hozzádolgozzuk a vajat is. Felváltva keverjük hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a tejet, míg az egész csomómentes nem lesz. Ekkor óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
A kész tésztát felforrósított, pici olajjal megkent palacsintasütőben kisütjük.
A vaníliakrémhez a tojásokat kettéválasztjuk, gőz fölött a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával és a liszttel, lassan felöntjük a tejjel. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg sűrű krém lesz belőle. Ekkor hozzákeverjük a vajat. Vigyázzunk, nehogy megfőzzük a tojásokat!
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a vaníliakrémbe úgy, hogy az egészet visszatesszük a gőz fölé, és még két percig habverővel, óvatosan kevergetve, készre főzzük. Az a lényeg, hogy próbáljuk olyan óvatosan keverni, hogy ne törjük össze a tojásfehérjehabot, hogy könnyű legyen a krémünk.
Tálaláskor a palacsintákat megtöltjük vaníliahabbal, és a megmosott, lecsepegtetett szederrel. Porcukorral megszórva, friss mentalevelekkel díszítve kínáljuk.
Megjegyzés
Ez a könnyű, habos, vaníliakrémes palacsinta friss szederrel, igazi nyári desszert. Érdemes kipróbálni eperrel, málnával, áfonyával.
Hogy mutatósabb legyen, úgy sütöttem, hogy a merőkanál hátával elterítettem kistányérnyi méretre és közben, spirál formát rajzoltam mindegyik palacsintába.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.