Egy 30 x 20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy kikenjük zsiradékkal és megszórjuk liszttel. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A vajat a csokoládéval gőz fölött megolvasztjuk, egynemű masszává keverjük, majd hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral és egy csipetnyi sóval habosra verjük, majd hozzákeverjük a langyos csokoládés vajat, a rumot és a vaníliát. Végül hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát belesimítjuk az előkészített tepsibe.
Ha azt szeretnénk, hogy puha, szaftos maradjon a sütemény, előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. Ha viszont azt szeretnénk, hogy átsüljön, akkor még 5-6 perccel tovább hagyjuk a sütőben. Amikor kihűlt, tálaláskor házi szederlekvárral, tejszínhabbal kínáljuk. Mentalevéllel és néhány szem szederrel díszítjük.
Megjegyzés
Ezt a csokis süteményt (browniet) érdemes legalább egyszer kipróbálni, mert ha valaki egyszer megkóstolja, biztos, hogy mindig ilyet szeretne, ha valami igazán finom, csokoládés desszertre vágyik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.