Kevés langyos tejben 1 tk liszttel felfuttatjuk az élesztőt. A maradék lisztet, a tojássárgáját, az olajat, a sót, a tejet és a felfuttatott élesztőt beletesszük egy tálba. Sima tésztává gyúrjuk, és meleg helyen 20-25 percig pihentetjük.
Ha megkelt a tészta, kb. 1 cm vastag hengerformára nyújtjuk és elosztjuk 8 egyenlő részre. A darabokat akkora kockaformákra nyújtjuk, hogy ráférjen a virsli. A tésztát a virslire ráhajtjuk és a széleit kicsit összenyomjuk.
Az így elkészült batyukat tepsibe tesszük és hagyjuk megkelni egy kicsit. Előmelegített sütőben – villanytűzhelynél 180 fokon – 12-15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.