A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krémsajtot (cheese cream) elkeverjük a keményítővel, a tojások sárgájával, az egy evőkanálnyi vodkával, és a fehérje felvert habjával. Belereszelünk egy kevés narancshéjat is.
A kekszet késes robotgéppel megdaráljuk, és elkeverjük a 10 deka puha vajjal. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, és belenyomkodjuk a kekszes masszát.
Tíz percig elősütjük, majd lepattintjuk a forma szélét, és hagyjuk lehűlni.
Rásimítjuk a masszát, és ötven perc alatt megsütjük a tortát.
Közben lereszeljük a fél narancs héját, majd megpucoljuk, és kifilézzük a narancsokat.
A cukrot halvány barnára karamellizáljuk, hozzá adjuk a narancsgerezdeket, meghintjük a narancshéjjal, és a kikapart vaníliamagokkal. Hozzákeverjük a vajat és a vodkát is. Egy percig nagy lángon főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, hagyjuk teljesen lehűlni, a tortával együtt.
Csak tálalásnál tesszük rá a narancsot a sütire, és kézi lánggal kicsit megbarnítjuk a tetejét.
Recept és food styling: Philadelphia
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.