A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krémsajtot (cheese cream) elkeverjük a keményítővel, a tojások sárgájával, az egy evőkanálnyi vodkával, és a fehérje felvert habjával. Belereszelünk egy kevés narancshéjat is.
A kekszet késes robotgéppel megdaráljuk, és elkeverjük a 10 deka puha vajjal. Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, és belenyomkodjuk a kekszes masszát.
Tíz percig elősütjük, majd lepattintjuk a forma szélét, és hagyjuk lehűlni.
Rásimítjuk a masszát, és ötven perc alatt megsütjük a tortát.
Közben lereszeljük a fél narancs héját, majd megpucoljuk, és kifilézzük a narancsokat.
A cukrot halvány barnára karamellizáljuk, hozzá adjuk a narancsgerezdeket, meghintjük a narancshéjjal, és a kikapart vaníliamagokkal. Hozzákeverjük a vajat és a vodkát is. Egy percig nagy lángon főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot, hagyjuk teljesen lehűlni, a tortával együtt.
Csak tálalásnál tesszük rá a narancsot a sütire, és kézi lánggal kicsit megbarnítjuk a tetejét.
Recept és food styling: Philadelphia
2018.11.11.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.