A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a darált kekszhez, és kézzel összegyúrjuk, majd a masszát egy kilisztezett, vajazott tortaformába tesszük, és közepes lángon, 15 percig elősütjük.
A mascarponét elektromos habverővel összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citomlevet és a héjat, valamint a 3 tojás sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük, majd felváltva a masszához adjuk a felvert fehérjét és a réteslisztet.
Ha kész, ráöntjük a kekszalapra, és közepes lángon 1 óra 15 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük, áfonya-, málna- vagy karamellaöntettel tálaljuk, idénygyümölcsökkel díszítjük.
Megjegyzés
Rendkívül finom édesség, fagylalttal is zseniális.
A receptet Vass Orsolya küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.