A hagymákat felaprítjuk, a húst felkockázzuk, a zöldségeket tetszés szerint felvágjuk.
A zsíron megdinszteljük a hagymákat, a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük egy kevés vízzel. Hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Felöntjük vízzel, lefedjük, és takarék lángon félpuhára főzzük.
Hozzáadjuk a zöldségeket, és pótoljuk a vizet, ha szükséges. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint megszórjuk köménymaggal és petrezselyemmel, és hozzáadjuk a bort. Addig főzzük takarék lángon, amíg megpuhul a hús és a zöldségek. Tejföllel tálaljuk.
Megjegyzés
A gulyásleves nagy kedvenc, de ezúttal csak húsból készült, kolbászt nem tettem bele, sem csipetkét, sem nokedlit nem főztem hozzá. Nem sajnáltam viszont a csilit és a tejfölt belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.