A májat megtisztítjuk, csíkokra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
Egy serpenyőben kevés zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, és végül a májat. Megfűszerezzük, felöntjük kevés vízzel és a borral, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, a végén még ízesítjük sóval, borssal. Végül beleforgatjuk a főtt krumplit.
A salátához az uborkát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük. Megsózzuk, megborsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, majd ízlés szerint meglocsoljuk az olívaolajjal és borecettel. Kevés pirospaprikával megszórva kínáljuk a resztelt máj és a krumpli mellé.
Megjegyzés
A piacon az egyik hentes szombaton a nyakán maradt májakat szinte fillérekért szokta adni. Ezt ki kellett használni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.