A lekvárhoz egy lábasba rakjuk a meghámozott, kimagozott, felkockázott almát a narancshéjjal és -lével, a citrom kifacsart levével, valamint az őrölt fűszerekkel együtt. Felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul. Lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel darabosra törjük. Beleszórjuk a nádcukrot a zselésítő porral együtt, visszarakjuk a tűzre, és összeforraljuk. Ezután nagy lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Még forrón egy tiszta befőttesüvegbe töltjük a lekvárt.
A tésztához felhabosítjuk a vajat a cukorral, a tojással, a citrom lereszelt héjával és az olajjal. Beledolgozzuk a durvára darált zabpehellyel, a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval elvegyített lisztet. Egy órára hűtőbe rakjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagra, és kiszúrúnk belőle 30 db szívet. Minden másodiknak kiszúrjuk a közepét egy kisebb szív alakú formával. Az összes linzert sütőpapírral leterített sütőlemezre rakjuk, és 190 fokos sütőben kb. 8 percig sütjük. Azután kivesszük és elrakjuk hűlni. Végül az átkevert lekvárral összeragasztjuk a tésztákat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.